Moderaterna: En miljard för kvinnors trygghet

De föstår hur viktigt det är att brottslingar hamnar där de hör hemma: i fängelset

"Mäns våld mot kvinnor är ett stort problem, också i Sverige, ett av världens mest jämställda länder. Varannan vecka dör en kvinna på grund av dödligt våld, mer än hälften av dem blir dödade av en man som de har eller haft en relation till. Moderaterna vill att våldet mot kvinnor ska bekämpas och att stödet till våldsutsatta kvinnor förbättras. Därför har vi, tillsammans med Alliansen gjort den mest omfattande satsningen på rättsväsendet i modern tid.

Sedan 2006 har Alliansen satsat drygt en miljard kronor på olika insatser som bidragit till omfattande förbättringar i kampen mot mäns våld mot kvinnor. Vi har skärpt straffen för mord och allvarliga våldsbrott, tillsatt 2 800 fler poliser och utbildad närmare 10 000 poliser inom bemötandet av brottsoffer. Som ett resultat av våra insatser står samhället idag bättre rustat för att hantera mäns våld mot kvinnor än någonsin tidigare.
"

"I sina båda regeringsförklaringar har den borgerliga regeringen uttalat att brottsligheten måste bekämpas med kraft. Det sägs att det är en avgörande fråga för allas trygghet i samhället att utvecklingen mot allt fler brott bryts. Regeringen säger sig tillmäta all brottsbekämpning stor betydelse men vill därvid särskilt prioritera vålds- och narkotikabrott. Denna målsättning kommer också till uttryck i årets budgetproposition."

Jag kan helt ärligt säga att det märks att de satsat på just den här frågan, men mycket mer behöver göras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0