Vad säger man till SOS alarm?


Har inte hunnit skriva förens nu då jag har varit tvungen att fixa en del saker innan jag åkte iväg och så var det  ett moment i resan jag också mentalt behövde förbereda mig lite inför. Resan gick bra men höll ett tag på att få kraftig panikångest, blev oerhört rädd, men kunde hantera det ganska bra ändå. Alltid när jag är i situationer jag känner mig orolig eller rädd för att något ska hända har jag 112 inslaget på mobilen (larmtelefonen fungerar bara i länet man bor i) så jag bara behöver trycka på "ring" i fall något händer. Men idag tänkte jag på en sak, vad säger man egentligen till SOS alarm? När jag använder larmtelefonen har de redan alla mina uppgifter, men SOS alarm har ju ingen aning om vem jag är även om jag säger mitt namn, efternamn och vart jag är, och om han skulle dra iväg mig därifrån innan polisen hinner komma så har de ju ingen aning om vem de ska leta efter. De kanske inte ens tar mitt samtal på så stort allvar och struntar i att leta. Jag är också orolig för att de inte skulle uppfatta vad jag säger, och man har ju inte tid att stå och bokstavera saker och ting i en hotfull situation. Det hände mig sist jag ringde polisen, samma dag som jag lämnade han. Kvinnan jag pratade med hörde först inte alls vad jag sa, sen fick jag bokstavera mitt efternamn och gatuadress. Sen fick jag också upprepa portkoden kanske 5 gånger. Paniken jag kände i den situationen går inte ens att beskriva, det var som en mardröm och paniken blev värre och värre för varje gång hon inte hörde vad jag sa. Jag litar inte alls på hela det där systemet och det är det som gör det hela ännu jobbigare, jag litar inte på att någon kan "rädda" mig om han får tag i mig, jag vet att jag då kommer tänka att jag inom de närmaste timmarna kommer vara död. Och det finns inget fint sätt att dö på när någon vill ta ens liv.

Ringa kommer jag dock alltid göra, det ger mig ingen trygghet men det är den enda livlinan man har just då. Så, vad säger man egentligen när man ringer? Ska man säga sitt namn och efternamn, personnummer, exakt adress om det går och snabbt försöka förklara hela situationen om man hinner så de uppfattar vad det handlar om? Typ säga; jag är hotad av min exman, har skyddad identitet, han har hittat mig...? Och även uppge hans namn och vilken stad han kommer ifrån. Det gäller ju att snabbt kunna få de att förstå exakt hur allvarligt det är och man har inte så mycket tid på sig. Jag vet även att han skulle reagera jätte starkt om han märkte att jag ringde polisen, så därför har jag nästan alltid handsfree inkopplad i mobilen så det inte lika tydligt och snabbt ska märkas att jag pratar med någon.




Kommentarer
Postat av: Caroline

Att säga "jag är hotad av min exman, har skyddad identitet, han har hittat mig" tycker jag låter väldigt klokt. Då är det snabba ryck och eftersom att du sammanfattar det så hastigt så bör personen i andra änden av telefonen förstå hur allvarlig situationen är.

2011-06-18 @ 05:16:10
URL: http://carrofliin.blogspot.se
Postat av: Annika Lundstedt

Hej! vad trevlig din blogg verkar! kommer definitivt läsa dina inlägg igen. :p Hoppas du har en rolig vardag (:

2011-07-01 @ 15:49:18
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0