Uppfylla sina önskningar och drömmar

När det har kommit på tal om julen har många frågat om jag ska julpynta hemma och jag hade bara tänkt att sätta upp en till julstjärna och inte pynta så mycket mer, "vad onödigt" har jag tänkt, men igår när jag läste igenom gamla inlägg här i bloggen insåg jag ju att jag hade lovat mig själv att ordna en ordentlig jul det här året med massa julstämning. Jag tycker det är jätte viktigt att uppfylla sina drömmar, oavsett om det är flera år senare och man kanske inte längre känner lika starkt för det, uppfyller man det när man har möjlighet infinner sig en speciell känsla av att man har lyckats, och att man kommer lyckas med sina drömmar och mål man har nu också.

Förra året längtade jag inget hellre än efter att få sitta i min egna lägenhet och få julpynta den, förra året på skyddade boendet gjorde jag mitt bästa för att pynta rummet jag bodde i, men det är inte samma sak som att få pynta sitt egna hem - hur man vill. Så idag ska jag till stan för att köpa en liten plastgran att ha i vardagsrummet (sitter och funderar på om jag vill ha en vit eller grön?), en julstjärna att hänga i köksfönstret och sen får jag se vad jag hittar. Har kvar en del saker från förra året som jag hade glömt bort att jag hade som jag tog fram idag. När jag fick syn på ljusen som föreställer tre små isbjörnar med glitter på som jag köpte på åhlens för några år sen påmindes jag om min vän som jag inte kan ha kontakt med längre, jag köpte dom när jag var tillsammans med henne, hon skulle köpa julpynt till sin nyköpta vita gran. Jag minns det jätte tydligt. Saknar dig och hoppas du har det bra. Hittade också en sak jag gjorde förra året på skyddade boende, ett hjärta i rött och silver som jag gjort av piprensare som man kan sätta i en kruka som dekoration, en sån enkel sak står för så mycket för mig, kommer alltid ha kvar den. Sätter nog sen in en bild på både isbjörnarna och hjärtat, bara för att de betyder så mycket för mig...

Julbak ska jag absolut försöka hinna med, är sugen på att göra ett pepparkakshus och stora pepparkakshjärtan att hänga upp. Även apelsiner med nejlikor i. Oj, helt plötsligt blev julen lite roligare när man inser hur mycket kul det finns att göra.

Ha en trevlig första advent!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0