Ge aldrig upp

Igår efter att skrivit här kollade jag igenom lite gamla inlägg innan jag gick och la mig. Mycket har förändrats, både tankar och känslor. Ni som varit i samma situation som jag vet hur jobbigt exakt allt är och ni som är i samma "fas" som jag var i just då ska veta att allt blir så himla mycket bättre bara man står ut. Det blir inte lättare bara för att du går tillbaka, de gör bara att du måste gå igenom den jobbiga processen ytterligare en gång, det är lika bra att stå ut för de känslor man har då varar verkligen inte för evigt även fast det känns som de kommer göra det.

Kommer exakt ihåg vad jag gjorde den här dagen för 1 år sen och då hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle stå på en praktikplats 365 dagar senare. Jag tror aldrig man ska haka upp sig på hur framtiden kommer se ut när man lämnat mannen som misshandlat en, för det går inte att föreställa sig, man kan omöjligt veta vad som kommer och inte kommer hända. Efter att ha blivit nedtryckt, förnedrad och allt som kommer med ett sånt förhållande så har man kanske inte höga tankar om sig själv och vad man klarar, man kanske tror hela livet kommer bli ett stort misslyckande och hoppet om framtiden blir ju då knappast stort. Jag vet att det är jätte svårt men lev i nuet, ta var sak för sig och som det kommer. Har du drömmar så dröm, låt ingen ta det ifrån dig, tveka aldrig på att du kommer lyckas. Det kommer alltid finnas hinder på vägen, men jag tror alla hinder har en mening, de finns där för att vi ska lära oss något. Allt du klarar, se det som ett steg närmare din dröm även om det kan tyckas att de inte har något sammanhang eller mening - för i slutändan har det ändå det. Det är allt som hänt i livet som gjort att du är den du är och står där du står. Ibland uppfylls inte drömmar, men det kanske har gjort att du till slut hamnat någonstans mycket bättre än vad du ens hade kunnat drömma om?

Min dröm tog mig hit. Jag hade inga drömmar om att bli snuskigt rik eller något sådant, min dröm var att bli fri och leva ett liv som gör mig lycklig. Mina tankar om vad som gör mig lycklig har lett mig hit, mina drömmar om att utbilda mig inom något jag tycker om och alla andra drömmar jag har kommer leda mig till framtiden.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0