Det här med att kunna känna på sig saker

Måste berätta en helt otrolig sak för er. I natt drömde jag en dröm om en gammal vän som jag träffade när jag kanske var 13-14 år, vi träffades på ett ställe där vi var en grupp som anordnade disco för barn i i årskurs 4-6. Vi var väldigt nära vänner tills jag blev ihop med han och har varit med om mycket tillsammans. Nån månad innan jag fick fly så träffade jag henne på gården (vi bodde nära varandra men pratade inte pga att han inte lät mig prata med någon av mina gamla vänner) och träffades i smyg några gånger när jag visste att han var långt därifrån. Även när han satt i häkte (han kom ut 1 år innan jag lämnade honom) träffade jag henne ibland i smyg. Vi träffades ute ibland (men då ganska undanskymt) eller hemma hos henne, några gånger gick vi en kortare bit tillsammans men så fort vi såg någon som liknade någon han skulle kunna känna så låtsades vi inte känna varandra. Vi hade kontakt ett tag efter att jag hade lämnat honom men jag märkte att det var ganska påfrestande för henne, hon var nog ganska orolig för sin egna säkerhet och det förstår jag fullt ut och så hade hon väl mycket själv som hon behövde ta hand om så sen dog kontakten. Har aldrig varit arg eller klandrat henne, hon är en sån där speciell vän som det finns väldigt få av och som man vet har hjärtat på rätt ställe och vill mitt bästa.
 
Drömmen i natt utspelade sig i ett höghus som var väldigt fint och påkostat, jag bodde där i en lägenhet och min vän som jag beskrev ovan (kallar henne P) kom och hälsade på mig, hon hade en vän med sig men jag såg aldrig personens ansikte för vännen stod hela tiden bakom P så jag kunde bara se halva kroppen eller liknande. Jag hade inte träffat P på länge och skulle visa henne min lägenhet, men på något sätt var vi ändå nästan hela tiden ute i korridoren och åkte hiss till olika våningsplan. Det var väldigt rörig dröm så det är svårt att för klara men jag drömde i alla fall om henne och jag har inte drömt om henne på flera år, kommer inte ens ihåg när det senast var.
 
Nu på kvällen ringde jag hem till min mamma för att prata lite, och då säger hon "förresten jag träffade P igår, hon frågade hur det var med dig och sa att jag skulle hälsa att hon tänkt jätte mycket på dig och att du gärna får ringa henne om du vill, hennes nummer sa hon att du kunde hitta på eniro". Jag blev helt chockad faktiskt. Alltså samma dag som min mamma träffar P, så drömmer jag om henne den natten. Hur stor är chansen liksom? Det är som att det är något övernaturligt, något som inte går att förklara. När mitt ex blev gripen och hamnade i häkte så hade vi bråkat så jag hade ingen aning om vad som hänt för vi hade inte pratat på några veckor, men så hörde jag på tv att en person blivit gripen och helt plötsligt högg det till och jag tänkte "det är han, det är han de tagit!" och egentligen borde jag inte kunnat veta det för jag visste inte ens att han hade begått något brott. Men ändå visste jag att det var han, jag kände det i varenda cell i min kropp. Letade upp på internet hur man kan kontakta någon som sitter i häkte men man inte vet vilket häkte personen sitter, och så skickade jag ett brev den kvällen till honom som jag skickade till en speciell adress så han skulle få den. Och jag gjorde det trots att ingen bekräftat att det var han de hade pratat om på tv (hade inte ens pratat med någon då).
 
Jag tycker det där är lite läskigt, samtidigt som det är helt otroligt. Ibland kan jag ju känna "nej nu går jag inte ut, det är bättre att stanna hemma" även fast jag planerat att tex gå till mataffären tidigare, jag bara känner på mig att det är något "farligt" med att gå ut. Den känslan lyssnar jag alltid på, för den känns så starkt och man vet aldrig, skulle jag gått ut då kanske jag hade blivit sedd av nån som inte borde sett mig eller vad som helst. De här med att man känner på sig något har slagit in så många gånger att jag inte kan tro på att det bara är en slump...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0