Hon hjälper när samhället sviker

Åkte till stan innan jag skulle till M på fika för att leta efter jeans och hittade direkt några som satt jätte bra, gick till åhlens för att köpa klädvårdsrullar och vem ser jag inte där om M, hon handlade lite till sin nya lägenhet. Vi gick tillsammans till mataffären och handlade lite mat och sedan hem till henne. Hemma hos henne satt vi och pratade och åt glass och pepparkakor.
 
Efter att vi suttit och pratat ett tag så frågade jag henne "men hur är det nu, har du fortfarande skyddad identitet?" men det har hon inte sedan några år tillbaka (var över 10 år sedan hon lämnade sin fd man) och jag tog upp min oror för att inte få förlängt skydd och då säger hon plötsligt "men det är ju bara att skriva dig här hos mig om du inte får ha kvar kvarskrivningen, då kan han ändå inte hitta dig eftersom ingen då vet vart du bor", förstå ni hur stort det är? Hon vill hjälpa mig, hon är min räddning när samhället sviker, hon ställer upp utan att tveka en sekund trots att det handlar om något så allvarligt som det ändå gör. M är en otroligt fin människa och även hennes barn, finns få som dom. Är så tacksam över att jag fått chansen att lära känna dom.
 
Jag har varit så orolig över hur det ska lösa sig om jag inte får kvarskrivningen förlängd, vilket är en väldigt liten chans att jag kommer få eftersom det är jätte svårt att bevisa att hotbilden finns kvar och jag har ju heller inte gjort någon polisanmälan vilket gör det ännu svårare för mig (sorgligt nog). Bir jag av med skyddet från skatteverket så kommer han ju lätt kunna hitta uppgifter om mig på internet (som tex på ratsit.se) och är jag skriven hos M så kommer han veta vilken stad jag befinner mig i, men kan omöjligt få reda på vart jag på riktigt bor den vägen. Jag kommer fortfarande vara skyddad fast på ett annat sätt, jag får vara lite försiktigare när jag är ute men det är ju knappast så att han kommer åka runt här i flera månader planlöst tills han hittar mig, det är bara i början jag får hålla mig hemma och vara extra försiktig.
 
Känns så skönt att ha hittat en alternativ lösning, ett sätt att slippa leva i skräck. Jag kan släppa det här lite och fokusera på annat, inte längre behöva känna att mitt liv hänger på ett beslut som en främling som inte ens varit en dag i mina skor ska ta.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0