Ledig söndag

Blev väckt 07.58 av min ena katt som man kunde tro inte hade fått mat på en vecka. Mina katter som är 8 och ca 12 år, har börjat lägga på sig (väger ca 1,5 kg för mycket) vilket inte är bra när de börjar komma upp i åldrarna så jag har slutat ha mat framme hela tiden och ger dom istället mat vid specifika tider, vilket dom inte vant sina magar vid än. Försöker även ge dom bra mat och inte det billigaste man kan hitta, kokar ofta fisk och jag har även köpt hem ekologisk köttfärs som jag ska ge dom rå. Har börjat fundera mycket över köttet i kattmatsbrukar, för mig är det viktigt att djur haft det bra, oavsett om det är mina djur eller andra, och i de där brukarna är det knappast ekologiskt kött.
 
Efter att jag gått upp och givit dom mat så la jag mig i sängen igen. Katterna hoppade upp och la sig brevid mig och vi låg kvar där en timme innan jag kände att det var dags att gå upp. Det var mysigt. Har duschat och precis ätit lunch som bestod av hemmagjord pizza som jag hade i frysen. Lite senare ska jag till mataffären och handla mat inför veckan och sen tänkte jag även hinna städa innan dagen är slut.
 
Såg en jätte bra dokumentär förra helgen, "prostitution bakom slöjan", på svt2 (finns på svtplay). I kväll 22.15 visas ännu en dokumentär av Nahid Persson som jag ska se, "fyra fruar och en man". Det är sällan man ser en så gripande dokumentär som den första jag såg så det ska bli kul att se även denna i kväll.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0