Linsgryta med nacho chips och gräddfil
Linsgrytan jag gjorde igår blev supergod, kunde frysa in 5 portioner och resten ska jag äta i dag och ha till matlåda på måndag. Nacho chipsen och gräddfilen kompletterade denna maträtt otroligt bra.
Nu har jag bröd som ligger på jäsning och snart ska in i ugnen, denna gång prövade jag ett recept jag aldrig tidigare använt mig av. Ingredienser i degen är bland annat kruskakli och naturell yoghurt.
Detta recept följde jag (orginalreceptet är lite annorlunda, jag ändra för att det skulle passa mina smaklökar);
Ingredienser
- 1 - 1 gröna chili t ex jalapeno
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 gullök
- 2 morötter
- 2 msk olja
- 4 dl röda linser
- 8 dl vatten
- 400 gram krossade tomater (naturell eller valfri smak)
- 1 msk spiskummin
- 1 msk chilipulver
- 2 tsk mald koriander
- 1 tsk salt
- Grönsaksbuljong
- Nacho chips
- gräddfil
Gör såhär:
- Skär alla grönsaker i valfri storlek. Riv morötterna
- Fräs grönsakerna i oljan i en gryta. Rör i de sköljda linserna och häll över vattnet. Tillsätt krossade tomater och kryddorna och låt puttra ca 15 min under lock.
- Servera den heta linsgrytan med nacho chipsen och en klick gräddfil.
Bild tagen från ica.se
Kommentarer
Trackback