FP vill ge kvinnor möjlighet till livvakt

Gissa om jag hajade till när jag läste detta, äntligen!
 
"I går morse sköts en 45-årig kvinna till döds i Västra Frölunda. Senare under dagen i går greps en misstänkt gärningsman som varit sambo med kvinnan. Kvinnan hade redan i januari ansökt om kontaktförbud för mannen, men fått avslag på den ansökan.

Skyddet skiljer sig åt

Redan i går kunde SVT berätta att möjligheten för kvinnor att få hjälp med ett kontaktförbud skiljer sig kraftigt åt beroende på var man bor i landet. Oacceptabelt, anser Folkpartiets rättspolitiska talesperson, som kräver en omedelbar samordning av polisens skydd för kvinnor.

– Det är för ojämnt över landet när det gäller vilken hjälp kvinnor får. Jag tycker att vi redan nu ska övergå till ett rent nationellt ansvar för polisen för att ge ett skydd för de kvinnor som är satta under hot, säger Johan Pehrson till SVT Nyheter.

Ska få livvaktsskydd

Det ska understrykas att det är inte säkert att detta hade hjälpt kvinnan i just detta fall men Folkpartiet kräver ändå hårdare tag mot män som utsätter kvinnor för hot och våld. I extrema fall vill Folkpartiet att kvinnor ska få livvaktsskydd och till och med att mannen ska förbjudas att vistas i kvinnans hemkommun.

– Utgångspunkten är att den som hotas ska få ett bättre skydd, och att den som hotar ska få det jobbigare, säger Johan Pehrson."

 

Artikeln är från svt; http://www.svt.se/nyheter/sverige/fp-hotade-kvinnor-ska-fa-livvaktsskydd-1

 

Jag hoppas verkligen att det blir något av detta, den senaste tiden har det skrivits en hel del om kvinnor som blivit svikna av samhället och nekats skydd och sedan blivit mördade av sina fd män. Det borde inte få hända.

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Härlig!! Blir så glad när jag läser om detta. Hoppas folkpartiet gör så att alla kvinnor som känner sig hotade får en livvakt, verkligen något jag vill/ kan lägga mina skattepengar på. Kram Maria stockholm

2013-03-03 @ 09:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0