Skonad från förföljelse

Nu har brevet till skatteverket blivit postad, antagligen så har brevbäraren tömt brevlådan och är nu på väg mot sin slutdestination. För mig är det här jätte stort, sedan 31 juli/1 augusti 2010 har jag levt gömd, men blev officiellt beviljad kvarskrivning (den näst högsta skyddsgraden - den högsta är att byta personnummer och andra personuppgifter helt) december 2010. Jag har varit väldigt skonad från förföljelse till skillnad från många andra kvinnor, jag har inte sett mitt ex en enda gång sedan jag lämnade honom. Jag vet inte om det beror på att jag från dag 1 sett till att skydda mig själv så bra jag bara kan, bröt bl.a. med alla gammla vänner förutom en som han knappt visste vem det var och som jag träffade när jag gick på komvux, jag såg till att min familj och släkt visste så lite som möjligt, åkte jag till samma stad som han finns i såg jag till att aldrig synas på allmänna platser och ingen visste att jag skulle dit förutom de som behövde veta det. När jag åkte bil eller liknande där i staden hade jag alltid solglasögon och/eller keps eller något annat som gjorde det svårare att känna igen mig. På vintern när det är kallt är det lättast att dölja ansiktet, det är bara att ha en stor luva eller mössa och stor halsduk framför munnen, eller om det är riktigt kallt ha den ända upp över näsan (ser konstigt ut om man döljer ansiktet mer än vädret kräver). Jag hade nästan aldrig på mig ytterkläder som mitt ex har sett mig använda och kan känna igen. Eftersom jag hade så långt hår såg jag till att sätta upp det så det såg kortare ut eller på annat sätt dölja det, ett tag hade jag också mycket mörkare hår än han senast sett mig ha. Skickade jag sms skrev jag aldrig någonsin något känsligt som tid eller plats där man skulle träffas eller andra uppgifter som obehöriga kunde se om personen glömt radera sms:et. Jag är inte på något sätt koplad till adressen jag bor på (skriven på ett påhittat namn och mitt personnummer finns inte med på något papper), dock vet jag inte riktigt hur det blir nu när kvarskrivningen försvinner, om jag på något sätt måste ha mitt namn på dörren/postfacket för att posten ska kunna komma rätt? Får prata med skatteverket och hyresvärden för att se hur vi kan lösa det. Ingen som har varit på besök här har fått någon adress eller fått skriva in min adress på GPS, utan endast fått gå på vägbeskrivning. Det är inte förens de senaste månaderna jag berättat för människor på mitt jobb osv vart jag bor utan har lyckats undvika det genom att låtsas ha världens sämsta lokalsinne eller skämtat bort frågan.
 
 
 
 
Tips på vad du kan göra för att skydda dig mer än med skyddade personuppgifter;
  • Spärra din patientjournal - för att ingen obehörig ska kunna läsa din journal eller se vart du sökt vård.

    Du får en blankett hemskickad och måste sedan personligen lämna blanketten och du måste lämna in den personligen och styrka din identitet. Det går inte att begära spärrning via e-post, telefon eller brev. Spärr- och loggservice kan hjälpa dig med så kallade loggutdrag, listor som visar vilken hälso- och sjukvårdspersonal som har läst i din journal. Nödöppning granskas särskilt noga. Du kan ta bort spärren när som helst.

    Vill du spärra din journal eller ha mer information?
    Ring Spärr- och loggservice på 0774-44 10 10 eller kontakta din vårdcentral / klinik

    Här kan du läsa mer om regler och rättigheter gällande patientjournalen http://www.1177.se/Skane/Regler-och-rattigheter/Patientjournalen/
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0