Varför lämnar hon inte?

Det kan finnas många anledningar till varför man inte lämnar, men här är några vanliga exempel:

Ensamheten

Känslan av ensamhet, att mannen är den enda kvinnan har kvar är något som får henne att stanna med en man som behandlar henne illa - för utan honom så skrämmer känslan av ännu större ensamhet. Det lilla hon har känns bättre än ingenting. Det här gör att kvinnan på ett plan lägger sitt liv i någon annans händer, någon som utnyttjar det.

Utökat våld
Kanske är det så att mannen hotar kvinnan, att om hon lämnar honom så kommer han göra hennes liv till ett ännu värre helvete genom att försöka förstöra alla hennes möjligheter till att gå vidare i livet. Han kanske hotar att förstöra hennes ekonomi, relationer och även försöka döda henne - allt för att få henne att förstå att hon inte ska och kan leva utan honom.

Om det finns barn i bilden:
Rädslan över en separation från den man som gör en illa kan också bero på att kvinnan och mannen har barn tillsammans. Tanken på att behöva lämna sitt barn ensam i mannens händer skrämmer och då kan tanken på att vara kvar och har "kontroll" över vad som sker bättre än om hon lämnar. Det kan också vara så att mannen hotar att försöka ta barnen ifrån kvinnan, eftersom han vet att det är hennes svagaste punkt.

Råd

Ett bra steg är att ringa och få en tid med en samtalskontakt hos t ex Kriscentrum för kvinnor. De är insatta i den här sortens problematik så du behöver inte förklara så mycket till en början. Samtalen där registreras inte och du behöver inte betala något för samtalen.

Kriscentrum för kvinnor kan ge dig råd och hjälp att förebereda dig för en brytning med den man som gör dig illa. Du behöver hjälp att bryta det emotionella bandet men kanske du också behöver hjälp med hur det praktiskt ska gå till att lämna din man.

Du kan också ringa Kvinnojouren där du bor för att be om råd. Om du tillfälligt behöver fly för att du är rädd att din man ska göra dig ytterligare illa så erbjuder de dig och dina barn ett skyddat boende.

Källa: TuvaForum


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0