KÖNIG Wireless Alarm System


Såg i teknikmagasinets katalog att de har ett alarmsystem man kan köpa för 799 kronor. Om man känner sig otrygg och inte har råd att betela för ett larm man betalar för varje månad så är det här en bra alternativ lösning. De larm som man får installerade av olika bolag där det kommer en väktare om larmet utlöser sig verkar mycket bättre än vad de egentligen är, för det kan ta upp till 30 - 40 min innan en väktare anländer till platsen och de har inte ens befogenheter till att ingripa så som polisen har så det är bara bortkastat med pengar. Det finns de larm som är direktkopplade till polisen, men glöm inte att de här larmen inte har hög prio hos polisen även fast bolagen får det att låta som det.

Det jag tycker är viktigt är att tillkalla allmänhetens uppmärksamhet om något händer. Om ett fönster krossas så börjar larmet tjuta (både sensorn på fönstret och huvudsensorn som sitter någon annanstans i lägenheten) och även fast man inte bor på första våningen, men kanske andra eller tredje och det är inte är så lätt för personen att ta sig in så kan ljudet få personen att avlägsna sig från platsen eller får folk att reagera. Även om någon bryter upp dörren och man ringt polisen men de inte hinner komma så börjar det tjuta vilket distraherar den som attackerar dig.

När det handlar om att känna sig trygg i sin egna bostad finns det inga gränser. Även fast sånna här larm kanske inte är tänkta för att användas i lägenheter så ser jag inga problem med att ha en sån här i en lägenhet ändå.

Här är teknikmagasinets beskrivningen av denna produkt:
Multifunktionellt, trådlöst larmsystem (433 MHz) som du snabbt och enkelt installerar. Larmets huvudenhet har en siren på 100 dB och LED-indikatorer som visar vilken sensor som är triggad. Levereras med två trådlösa sensorer för säkring av dörrar och fönster, två passiva, infraröda detektorer (PIR, räckvidd 5-8 m, 100°) och två vibrationssensorer för glas. Dörr- och fönstersensorerna kan växlas mellan RF och RF + alarm – när de är kopplade till RF + alarm aktiveras huvudenheten samt en 95 dB siren i själva sensorn! Levereras med två fjärrkontroller för aktivering eller avaktivering av systemet. Funktionsbrytare på huvudenheten för användning som larm eller dörrklocka. Batterier ingår för sensorerna och fjärrkontrollerna. Huvudenheten drivs med 2 st AA-batterier.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0