Polisen

Det polisen kan erbjuda misshandlade kvinna i samband med polisanmälan är: besöksförbud, rundgång (civilklädda poliser går och rastar en hund runtomkring huset några gånger varje dag) , nödtelefon (dina personuppgifter installeras in i din mobiltelefon så du endast behöver ringa 112 och blir direktkopplad förbi alla växlar och de ser direkt vem du är och skickar ut en polisbil på prio 1 larm), skydd till och från rättegång (polisen kör dig dit och till en säker plats efter) + stöd under hela rättegången och har tillgång till telefonkontakt med poliser dygnet runt som är speciallicerade på denna typ av brott/förföljelse/hot. Polisanmälan gör det även lättare att få beviljat skyddade personuppgifter (främst kvarskrivning) men det kan även beviljas utan men då måste man kunna styrka brott/bevisa att personen är farlig på annat sätt med intyg från annan myndighet. Polisanmälan krävs för besöksförbud.

Polisens skydd har verkligen förbättrats under åren och jag tror verkligen att det hjälper många kvinnor, bara för att det inte hjälper mig betyder det inte att det inte hjälper dig. Alla människor är i olika situationer och har olika hotbilder riktat mot sig. Man kan få hjälp av polisen att göra en bedömning på hotbilden.


Kommentarer
Postat av: Nedtryckt

tänk vad hjälp man KAN få och ändå står man ensam.

Har man egna pengar ska man även bekosta alla oförutsägbara och dyra merkostnader för att överleva fram till förhandlingen(rättegång)

Ibland var det "nästan" bättre innan, dum tanke där men bara den som levt i en sån situation förstår hur jag menar...

2011-11-20 @ 06:58:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0