Hur du bäst skyddar dig från att bli hittad

För att man har skyddad identitet betyder det inte att det är omöjligt att bli hittad, det är du själv som måste se till att du förblir hemlig och är försiktig, här är några tips på vad du kan göra:

Ha två olika mobilnummer, ett som familjen och vänner som du kan lita på har och en som du har i kontakt med myndigheterna. Om du skulle bli hotad via samtal eller sms så har du bättre koll på vart dina uppgifter kan läckt ut och om det finns chans att personen kan få tag i mer känslig information än bara telefonnummret. Skaffa kontantkort, aldrig abonnemang!

Byt bank och stäng dina gamla konton eller eventuellt öppna nya konton på samma bank och då inte personkonto med ditt personnummer, oavsett vilken bank du öppnar konto på. Obs tänk på att varje bankkontor tilldelas ett eget clearingnummer, så var försiktig med vart du öppnar kontot!

Uppge alltid adressen till skatteverket som du får via förmedlingsuppdrag så posten går genom dem. Man ska aldrig lämna ut sin riktiga adress till någon, helst inte till familjen eller vänner heller.

Beställ inte något från internet eller registrera dig på någon sida. Får du paket skickade till posten/närmaste utlämningsställe så ökar det chanserna rejält att klura ut vart du befinner dig.

Byt namn och/eller efternamn beroende på hur hotbilden ser ut. Har du ett ovanligt namn eller efternamn så är det en ännu större anledning att byta då du inte blir "en i mängden" annars.

Gör en makeover och börja sminka dig annorlunda och ha frisyrer som du annars inte brukar ha om du inte vill klippa dig. Man kan även köpa löshår med clips om man har kortare hår. Färga håret i en annan färg, om man har blont kan man t.ex. färga håret brunt eller tvärtom. Köp nya kläder, speciellt ytterplagg som inte är typiska dig och använd inte ytterplagg som du haft innan. Ha inga utstickande färger eller annat som tillkallar uppmärksamhet när det gäller kläder, hårfärg och smink m.m. Skaffa glasögon utan styrka. Alla förändringar man gör ska man trivas i, annars blir det helt fel men man kan ta chansen att förnya sig lite och göra sånt som man tänkt att man vill innan men aldrig orkat.

Kommer fylla på denna lista allteftersom.


Kommentarer
Postat av: En av alla

Råkade komma in på din blogg.. Läst hela nu ikväll och Gud vad lika vi lever. Killen fick ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning bi hade ett barn ihop och jag körde henne till fängelset där började vi umgås igen. Detta va 2007 han blev dömd ibörjan av 2008 åkte vi upp påskadton. Jag va fast sommaren 2008 va han ute och vi i ledde ett förhållande.. Känner igen alla tankar och känslor du skriver om... Idag är jag gravid igen för andra gången, väntar idag vårar andra barn. Vi köpte hus o allt i fredags kom andra dommen, jag gjorde en ny anmälan nu i augusti 2010 efter en misshandel som varade i två dagar och jag höll på att förlora livet... Den nya dommen är 4 åts fängelse för grov misshandel grov kvinnofridskränkning samt olaga hot.... Dom lär sig aldrig.. Och kärlek kan d inte va för som du säger hur kan man älska någon som man slår blodig...?? D går inte... Man blir hjärntvöttadv och blind av " kärleken" som inte finns.. Nu står jag med min 5 åriga dotter och ett barn som kommer om 3 månader. Myndigheterna vill att vi flyttar långt bort med skyddad identitet.. Läste att dh haft en längtan till barn förstår dig men d liv jag och du levt så säger jag bara: va glad att du inte har några allt blir mycket mer konplecerat plus att man alltid gar ett band till killen.. Sen när man har sina värsta dagar och inte vill gp upp kommer barnet och säger ex mamma jag är uttråkad , hungrig, bajsenödig... Ditt barn kommer den dagen då du hittar en värdig pappa.....



Vi är en i mängden illa du, men även några av dom starkaste.. För vi lever, även om d inte alltid är ett liv värt att leva....

Fick ditt ex något straff har du gjort anmälningar... HR inte läst din gamla blogg vad har den för adress??

Sköt om dig



Du är inte ensam

2010-10-30 @ 23:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0