Förtroende för arbetsuppgifter

Har fått uppgifter på jobbet som jag känner mig lite ärad över att få göra, det visar på att chefen litar på mig och tycker jag gör ett bra jobb och jag tar det som en stor komplimang. Igår fick jag verkligen lägg i en växel på slutet  och struntade i eftermiddagsrasten för att hinna klart med en uppgift, hade jag tagit en enda minuts paus hade jag aldrig hunnit. Att hinna någonting som såg ut att vara omöjligt stärkte mitt självförtroende rejält, blev stolt över mig själv och min förmåga. Slutade 15.00 igår och gick till psykologen direkt efter, nästa vecka är sista gången innan sommaruppehåletl då psykologen har semester 8 veckor.
 
Kommer eventuelt arbeta några lördagar framöver, det kommer bli tufft. Arbeta 6 av veckans 7 dagar = inget liv men just nu kör jag bara på, jag behöver pengarna så jag kan skapa en buffert.
 
Imorgon hoppas jag att jag orkar till banken efter jobbet för att avsluta en internettjänst till ett konto jag inte kommer använda framöver så slipper jag betala för den. Undrar när papprena till den nya banken kommer så jag kan öppna sparkontot, måste ansöka skrifligt eftersom jag har skyddad identitet men av erfarenhet vet jag att det kan ta tid innan jag får min post om skatteverket har mycket att göra, vilket dom säkert har eftersom det är sommar och de är underbemannade.
 

Antagningsbesked och lönespecifikation

Fick hem antagningsbeskedet från skolan idag, kom in på båda kurserna. Fick också en lönespecifikation i brevlådan, underbart att stå med en sån i handen igen. Efter jobbet åkte jag till stan och köpte två linnen och en tunn tröja, när jag stod vid kassan och skulle betala slog det mig att det var det första jag köpte med egna pengar som jag tjänat själv. Viktigt det där.
 

En fråga

Jag har en fråga, jag har varit med om samma situation. är i samma båt just nu som du var förut.. kände du skam efter du lämnat honom, som att du gjorde någonting "dumt" men ändå en sån befrielse? .. har levt från den ca 4 månader nu, ibland är jag så glad och ibland känner jag skuld&ångest.

de e så svårt, de var värsta valet ja någonsin gjort i mitt liv. men sån lättnad att det är över,eller över&över. men fri från han
 
Mitt svar: Ja jag kände jätte mycket skuld/skam/ångest för att jag lämnat han jag var med, jag tror det är väldigt vanligt att man känner så och jag fick otroligt mycket skuldkänslor över vad jag gjort (lämnat honom). I mitt fall var det nog pga att han hade sett till att jag skulle känna så för att jag aldrig skulle våga lämna honom. Samtidigt som jag kände mig svag kände jag mig så stark och stolt som lyckats ta mig därifrån. Det är svårt när man känner helt skilda känslor, men jag lovar dig om du bara står ut tar befrielsekänslan och lyckan över och de andra försvinner sakta men säkert. Jag kan nog också säga att det där är det värsta valet jag gjort, personer som inte varit i samma situation förstår inte hur svårt det är, "det är väl bara att lämna galningen" men alla känslor man känner är nästan olidliga, det gör så ont i hela kroppen och allt känns övermäktigt. Men stå bara ut, det kommer kännas jätte jobbigt ett tag och du kanske kommer tänka "när jag mår såhär dåligt kan jag lika gärna gå tillbaka" för man tror att allt det jobbiga försvinner när man är med dom igen, man tror man kommer bli lycklig men det varar ytterst kort tid, sedan är man tillbaka där man började igen. Man måste kämpa för att komma någonstans, ge inte upp när det känns som svårast, man förtjänar så mycket mer än att vara med en sådan man och ju längre tid man väntar med att lämna desto fler år kommer försvinna från ens liv och desto mer blir man intrasslad i deras klor. Måste säga att det var starkt av dig att ta det stora beslutet! Det är faktiskt inte alla kvinnor som lämnar mannen som misshandlar dom, vissa lever kvar i det där tills de dör så sträck på ryggen och känn dig stolt!
 

Sparkonto, pension och tankar

Blev en väldans fart i baken efter att ha sett lönen på bankkontot, fick något lyckoryck och har ringt runt och fixat ett nytt sparkonto med toppenränta så man får lite valuta för pengarna man drar in och har kollat i mina pensionspapper, tråkigt men mycket viktigt för framtiden. Medans jag satt och höll på fick jag en flashback till hur det var för flera år sen, när jag höll på med exakt samma sak. Jag påminns om att 2 år av mitt liv har försvunnit, där jag inte kunnat göra annat än kämpa för att "komma tillbaks". Jag blir stressad för att hinna med allt jag "borde" gjort istället under de 2 åren, som tex plugga och ta mig framåt i livet, än så länge har jag bara tagit mig upp till det stället där jag slutade.
 
Jag kan bli lite, ja vad kan man kalla det, avundsjuk? på hur jag sett andras liv utvecklats under tiden, de har köpt lägenhet, gift sig, skaffat barn medans jag "bara" är här. Jag känner mig misslyckad och önskar att jag hade fått ett liv som de flesta andra har, med "vanliga problem". Jag tror aldrig jag nämnt min ålder under tiden jag skrivit här, och vill inte skriva ut exakt ålder men jag är mellan 23-27 år och livet borde inte vara så problemfyllt som mitt är och har varit under flera år. Jag undrar hur allt hade blivit om jag aldrig hade träffat han, vem hade jag varit då? Vad hade jag gjort? Vart hade jag bott? Ibland kan man bli lite bitter, och det är okej tycker jag bara det inte tar över hand. Jag gör mitt bästa nu för att komma dit jag vill vara och jag lät i alla fall inte honom ta hela mitt liv ifrån mig, jag tog tillbaka det han hade stulit från mig. Jag saknar inte honom eller vårat förhållande alls, jag får snarare smått panik när jag tänker på hur det skulle vara att fortfarande vara med honom; så mycket man inte hade kunnat gjort, så dåligt man hade mått och så liten man hade känt sig. Man förstår inte där och då hur nedbruten man är, jag var jämsides med golvet, men nu när jag tänker på saker som han sagt till mig förstår jag inte hur jag kunde ta det, och bara acceptera det liksom utan att säga ett knyst. Det där kan göra mig arg, varför sa jag inget tillbaka? När han slog mig, varför slog jag inte tillbaka? Jag vet, det funkar inte i praktiken men det är så jag känner.
 
 

 

Lön för mödan

Gick in på mina båda internetbanker för att kolla saldot och såg då på ena att lönen redan syns (även om den kommer imorgon) och blev så glad! Hade räknat ut hur mycket jag skulle få innan så det kom inte som en "chock", men att äntligen se ordet "lön" på sitt konto och veta att ingen kan ta pengarna ifrån en och att jag kan börja spara (äntligen) känns helt otroligt. Fick inte hela lönen denna månad, den kommer nästa, men att ha flera tusen kvar efter att man betalat räkningar och räknat bort matkostnaden är något jag inte haft på flera år!
 
Det finns mycket jag behöver som jag inte haft råd att köpa under hela den här tiden jag varit sjukskriven; skor, jacka, byxor, tröjor osv. Det jag kunnat köpa är utslitet eftersom jag endast haft få plagg/skor att välja mellan och det har varit så tufft. Utan hjälp från familjen vet jag inte hur jag hade klarat mig, det är pga deras hjälp jag haft det bra och kunnat köpa tex träningsskor, skor till jobbet, nödvändiga klädesplagg... Hade en fantastisk sommar förra sommaren då jag var på en familjemedlems landställe och njöt av naturen.
 
Snart är det 2 år sen jag gjorde valet som förändrade hela mitt liv, 2 år...
 
 
 
 

Lugn lördag

Jag har någon inbyggd väckarklocka som gör att jag vaknar vid 8, har väl blivit van att gå upp tidigt av jobbet, så idag var jag uppe vid 8 igen och cyklade till mataffären och handlade lite vid 11. Nu håller jag på att tvätta och har precis ätit lunch. Får se om jag tar en promenad senare men som det känns nu tar jag det imorgon istället.

Från och med måndag kommer jag börja 07.00 och 08.30 varannan vecka fram till sista augusti. Har en liten resa inplanerad över en helg, inget datum bestämt än, men annars blir det nog bara jobb i sommar.


Midsommarkväll

La mig i sängen och lyssnade på en dokumentär i mobilen från Sveriges radio, "smärtan där under". Ska även lyssna på uppföljaren. Har varit så himla trött nu på kvällen, jäspar hela tiden och längtar efter att få sova så jag ska nog lägga mig om 1 timme. Förhoppningsvis. Brukar ju alltid ta 2 timmar längre att lägga sig än man tänkt sig pga alla "jag ska bara...".

Ush känner mig så sliten på något sätt, hur mycket jag än vilar är jag bara trött, trött, trött. Inte likt mig. Vet inte om det beror på konstant stress eller något annat, jag försöker hantera stressen så gott jag kan men det är inte lätt. Man får lära sig prioritera det som är viktigt för en och acceptera att man inte kan göra allt. Har dock inte riktigt börjat kunna sortera ut än då jag inte tycker något jag gör är oviktigt, men jag ska i alla fall försöka mysa till det mer (tex när jag äter och kanske tända lite ljus och skapa en mer avslappnande stämmning) och försöka koppla av när jag väl gör det och inte leva i framtiden. Leva i nuet verkar vara nyckeln.


Midsommar

Vaknade 08.10 och var HELT säker på att klockan var runt 11, var alldeles för pigg för att somna om för att vakna när klockan verkligen var 11 igen så jag gick upp och åt frukost och gick sedan ut och gick en promenad på ca 1.5 timme. Väl hemma stekte jag köttbullar som jag gjort själv för ett tag sen och frusit in och kokade färskpotatis och åt gräddfil med gräslök till. Köpte hårfärg igår och färgade håret idag efter lunchen, hade egentligen tänkt att låta det växa ut och få min naturliga färg tillbaka men jag störde mig på att man kunde ana utväxten så det fick bli färgning så man känner sig lite fräschare.

Får se vad som sker hos mig resten av dagen..



Besök från förälder

Vilken jäkla arbetsdag det har varit idag, eftersom jag fick besök igår som åkte idag så hann/orkade jag inte göra lunchlåda så jag tänkte att jag skulle gå lite snabbt till mataffären på förmiddagsrasten men det tog tid eftersom det var kö (som bestod av människor som hade all tid i världen på sig) så jag hann precis tillbaka tills rasten var slut och hann bara äta en banan i all stress på vägen från affären och sedan satte jag igång att arbeta igen. Hade inte ätit frukost på morgonen förutom lite nötter så jag var vrålhungrig innan lunchen och ville bara slänga mig ner i en stol så jag fick vila lite. Ikväll har jag bestämt att jag inte ska göra något annat än vila.

Åt på en italiensk restaurang igår efter jobbet (helt fantastisk mat där) och sedan köpte vi lite frukt och åkte hem och kollade på matchen Sverige - Frankrike. Hade tippat på både den matchen och England - Ukraina för skojs skull men jag/vi vann inget.

Längtar till helgen, behöver desperat vila och så längtar till lönen. Första lönen! Dock en halv lön men det är något, mer än något.


Hem till mig

En kompis var förbi här snabbt idag för att kolla hur jag bor, min inställning till att släppa in andra i min "privata sfär" har ändrats enormt, jag är inte lika mycket på min vakt och rädslan styr inte. Jag har insett att alla människor inte är onda och vill skada mig vilket så befriande och jag kan leva på ett helt annat sätt. Jag är fortfarande försiktig, men jag har lärt mig vad som är farligt och inte farligt när det gäller kontakt med andra, till stor del. Efter att vi kollat in min lägenhet lite snabbt tog vi en liten promenad i skogen, riktigt härligt. Vi gick sedan hem till en annan vän och åt glass och snackade lite skit i hennes trädgård.

Tog en promenad till samtidigt som jag tvättade i tvättstugan, hade inte så mycket tvätt så medans jag väntade på att det skulle torka tog jag en 60 minuters promenad. Prövade att jogga 1 min, har aldrig tyckt om att jogga men jag tänkte att om jag börjar lite lätt och hela tiden ökar så kanske jag lär mig tycka om det... får se hur det går med det.

Nu ska jag göra i ordning en lunchlåda bestående av tonfisksallad till imorgon och sedan gå och lägga mig. På tisdag får jag besök till onsdag eller torsdag och midsommar firas själv, vilket är ett eget val jag gjort. Behöver vila istället för att åka tåg i flera timmar och stressa runt och jag ser faktiskt fram emot att få fixa lite mys till mig själv.


Ta hand om kroppen inifrån

Dåligt väder = promenaden får vänta till lite senare. Vaknade 10 och låg kvar i sängen 1 timme, ovanligt för att vara mig. Har städat/plockat undan lite, men jag tar storstädningen imorgon.

Jag märker hur mycket bättre kroppen och psyket mår när jag ändrat kosten och börjat motionera, jag har också fått mer respekt för min kropp på något sätt. Förut åt och drack jag massa skit i mängder varje fredag, så mycket att jag mådde illa och fick ont i magen. Chips med dipp, godis och coca cola var ett måste och på det hur mycket annat som helst fullproppat med ämnen som inte är bra för kroppen. Nu äter jag istället cashewnötter, kronärtskocka, choklad, frukt osv och det är enorm skillnad på hur man mår och känner sig efteråt. Fett är bättre än raffinerat socker och jag försöker äta bröd gjort av surdeg vilket ska vara bättre än vanligt bröd. Börjar man läsa på och engagera sig så inser man hur viktigt det är att ta hand om sin kropp för att må bra nu och i framtiden och hur läskigt mycket runt omkring som skadar oss, sjukt att de ens kan tillåta hormonstörande ämnen i tex plaster och krämer. Såfort jag har bättre ekonomi när lönen börjar "rulla in" ska jag bli hårdare med vad jag köper, jag tycker det är värt de extra pengarna man lägger på naturliga produkter.

Ska börja stretcha och göra enkla övningar hemma för att få en starkare och smidigare kropp, får se hur lång tid det tar tills jag får resultat.




Sova 4.5 timme och sedan jobba

Var hemma hos en vän igår kväll och glömde bort tiden och kom hem 01.30, somnade vid 02.00 och gick upp 06.30 och jobbade. Inte så lyckat. Trots den enorma tröttheten som har legat som ett moln över mig hela dagen är jag fortfarande uppe och åt precis middag (!). Ska dock gå och lägga mig alldeles strax.

Var hos psykologen idag också och pratade om att jag knappt hinner vila längre och jag blir stressad över allt roligt jag inte hinner göra och så sover jag sover för lite. Måste bli en ändring på det. Imorgon ska jag ta en lång promenad och sen får jag se vart vinden för mig...


Skickat in ansökan till kurser

I morse innan jobbet fick jag snabbt cykla och lämna det sista pappret (som styrker skyddad identitet) så ansökan till de två kurserna kunde skickas in idag. Jag tror man får svar efter midsommar, eller var det någon gång i juli? Börjar i alla fall den 20 augusti om allt går som det ska och slutar precis innan jul. Jag längtar efter att få det hela överstökat och kunna gå vidare med studierna, det jag kämpade med i 2 år är vid detta års slut över!

Har tvättat sen 18.00, städat HELA badrummet från golv till tak och ska nu fortsätta städa resten av lägenheten. Imorgon får jag besök och då vill jag att det ska vara fint. Nästa helg kommer eventuellt två vänner hit, de som jag berättade om min situation för, känns som att det är dags att sänka garden en aning... det är väldigt få som kommit hit, bortsett från familjen men nu känner jag mig redo för att släppa in några i mitt liv, i mitt riktiga liv.


Sveriges nationaldag

Skönt med ledighet idag, tänkte gå en promenad om ett tag och sedan till mataffären och handla lite mat. På lördag-söndag får jag besök.

Efter jobbet igår cyklade jag till psykologen, sedan hem och åt lite fil snabbt och tog sedan bussen till plantagen för att köpa en blomma, tänkte att det var lika bra att köra allt i ett svep så jag kan ha det lugnt och skönt idag. Åkte dit för att köpa en växt som kan hänga i fönstret, men hittade inte det jag letade efter men däremot en jätte fin begonia rex hybrid med underbar färg på bladen, har annars bara gröna växter vilket blir lite tråkigt.

De senaste dagarna har jag fått så mycket ny insikt om mig själv och den senaste månaden har jag förändrat en hel del i vardagen, mitt sätt att tänka och min livsfilosofi. Jag håller på att förändras, bli en annan människa (egentligen den jag är innerst inne men inte vågat vara) och jag har fått en annan bild av mig själv, insett att jag är bra precis som jag är och utvecklas åt ett håll som får mig att må bra. Jag är så glad över att jag satt stopp för en halvbra kompisrelation och tar till vara på de människorna som får mig att må bra, stöttar mig och inspirerar.




Dröm om delfiner

Drömde om delfiner i natt, och som när jag drömde att jag tappade mina tänder letade jag upp vad det betyder, och tydligen förebrådar delfinerna alltid något obehagligt, och man bör ta dem som en varning och ändra sin livsföring eller byta miljö. Hmmm.




Lördag med vänner

Igår var jag och fikade med 2 vänner på ett café som vi alltid går till, satt där 4 timmar och sedan gick den ena hem och jag och den andra vännen gick hem till honom för att efter ett tag gå och sätta oss på ett ställa och ta en dricka, kolla på folk och prata. Blev även hamburgare på mcdonalds efter det och kom hem vid 01. Hade en jätte trevlig dag och kväll och fick en del "poletten ramlade ner"-  upplevelser och intressanta saker kom fram ur diskussionerna.

Igår gick jag nog sammanlagt 1,2 mil, varav 5 km i högklackat så mina fötter värker lite idag, men jag skulle vilja gå en promenad i dag också fast jag vet inte riktigt om vädret vill samma sak... får se hur det blir.


Endast nöja sig med de bästa vännerna

Skickade ett sms till den enda vännen jag har kvar i min hemstad för några dagar sen, var ett tag sen vi hördes och tyckte det var dags att "checka läget". Det hela ledde till ett besök från henne i sommar och en stor insikt. Man måste omge sig med bra människor, människor med ett fint hjärta och som verkligen bryr sig om en på riktigt, som vill en det bästa i livet. Vänner ska ge energi, inte ta energi.

Har haft kontakt med en tjej rätt länge men har på senare tid kännt att vår vänskap inte är som den borde. Jag har tänkt fram och tillbaka om vår relation, ska jag avsluta den? Eller är jag för kräsen? Jag kanske bara uppfattar det hela fel? osv. Men efter att jag pratat med min gamla vän (och innan det diskuterat det hela med min psykolog) så insåg jag att det är så min och den gamla vännens relation är som en relation ska vara! Jag ska inte nöja mig med någon sämre, min gamla vän är en så fin människa och hon är allt man vill att en vän ska vara, vi peppar varandra, ger varann energi och kan prata om precis allt. Jag har gått igenom för mycket för att acceptera att någon har det beteendet som den "nya vännen" har. Man kan ha sina dåliga dagar, det kan jag absolut acceptera och respektera... men när det bara fortsätter och fortsätter och den personen endast pratar om sig själv och inte bryr sig ett dugg om mig så blir det för mycket. Då måste man sätta stopp för det. Så jag berättade för nya vännen hur jag kände och stod upp för mig själv, vilket känns så himla bra! Jag måste påminna mig om att alltid sätta mig själv i första hand, förut har jag alltid satt mig själv sist och bara tänkt på andra och människor har utnyttjat det. Det är svårt att ändra invanda beteenden, men tillslut så får man kläm på det.




Bättre hälsa

Fasen vad jag hinner med lite med nu när jag jobbar och det känns som 90% av livet kretsar kring arbetet. Det känns så tråkigt på ett sätt, samtidigt som jag vet hur tråkigt det är att inte arbeta... men varför finns det inget mellanting?

Har börjat gå lite promenader (ca 1 tim/gång) och börjar tänka mer och mer på vad jag stoppar i mig, men det är inte lätt för det är ju konstiga tillsatser i princip allt! Försöker också undvika att äta för mycket socker och livsmedel med dåliga fetter, blir intressant att se om man märker skillnad i knoppen och kroppen. Har äntligen hittat färsk kronärtskocka igen, i en affär nära mig, så det fick bli det istället för en påse godis ikväll, men en påse naturchips fick faktiskt följa med hem... en dag i veckan får man släppa lite på tyglarna tycker jag.

Missade en läkartid i dag, blir så irriterad på mig själv eftersom jag måste betala 150 kronor för...ingenting. Hade läst fel på pappret och trodde det stod 2012-06-10, men det stod 2012-06-01.




RSS 2.0