Sockerfri månad - klarar jag det?

Idag hade jag med mig kronärtskocka, quinoa, kidneybönor, munggroddar, fetaost, gurka och isbergssallad i lunchlådan. Jättegott och nyttigt! Till mellanmål blev det surdegsknäcke med keso och avokado. En kollega på jobbet (som även är M's son) ska köra en deffmånad från och med idag och jag funderar på att haka på... det som gäller är alltså inget godis eller socker på 1 månad, tror ni jag klarar det? Jag har tidigare inte klarat mer än 7 dagar så det är ju verkligen en tuff utmaning men jag ska verkligen göra mitt bästa. Min kollega drar även ner på kolhydrater osv men jag struntar i det, det är sockret som är den stora boven (ni som inte läst boken Ett sötare blod, gör det!).
 
Om en timme ska jag till gymmet och träna, har fortfarande ont i ryggen så det blir ganska lugn träning. Igår gick jag en mil vilket var skönt, det var dock lite kyligt ute men jag hade på mig ordentligt med kläder så jag slapp frysa (vände i porten och hämtade en tröja).
 

Kväll med kollegor

Igår tränade jag 1 timme, cyklade hem, duschade och åt lunch och sedan cyklade jag till stan. Köpte en födelsedagspresent till en kollega som vi firade på kvällen och jag försökte leta efter något jag kunde ha på mig, gick in i jättemånga affärer men hittade absolut inget som jag fastnade för så jag fick ta en klänning jag hade hemma. Vi träffades först på en restaurang vid 18 och åt god mat och de andra drack öl medan jag drack cola, därefter fortsatte vi till en bar och tillslut hamnade vi på en nattklubb. Jag borde gått hem när vi lämnade baren för nattklubben var den schabbigaste jag varit på, minst 90% av personerna som var där var dyngraka och stöddiga 18-åringar. Men vi gjorde det bästa av situationen och försökte ha trevligt, när vi ändå hade betalat för att komma in kände man inte direkt för att dra det första man gjorde. Kvällen var dock ändå väldigt lyckad och vi är några personer på jobbet som verkligen har hittat varandra och har kul tillsammans.
 
Idag blir det en lång promenad utomhus och kanske en tur till mataffären för att köpa hem mer nyttigheter, groddade mungbönor som blev klara idag och visst det var inte supergott men nyttigt och proteinrikt!

Väckt av envis katt

Igår kväll hade jag tydligen glömt att ställa väckarklockan men som tur var hade jag en envis katt i morse som var på mig och störde min sömn hela tiden när jag försökte somna om och när jag kollade på klockan så var den 06.50, i vanliga fall går jag upp 06.10 ungefär. Blev lite bråttom och jag hann inte göra riset till matlådan men jag fick ta några smörgåsar på jobbet istället som jag åt tillsammans med den vegetariska grytan jag gjorde igår.
 
Imorgon är det bestämt att jag och några från jobbet ska ut och äta på kvällen, innan det hade jag tänkt hinna träna och åka till stan och kolla lite i affärer.
 
 

Vegetarisk gryta

Har precis lagat en stor gryta med arrabiata, krossade tomater, gullök, vitlök, paprika (röd & grön), morot, kidneybönor, vita bönor och kryddor. Riktigt gott! Jag har inte tränat på 1 vecka nu men i helgen drar jag igång igen, jag har ischias som strålar ut i höften och utsidan av låret på vänster sida så jag får ta det lite lugnt och inte köra så hårt som jag brukar. Nu står städning på schemat!

Mitt i veckan

Nu var det några dagar sen! Det har varit full rulle och igår var jag på jobbresa över dagen och kom hem vid 20.30, gick och la mig nästan direkt för jag var helt slut men jag hade en jobbig natt. Precis innan jag somnade hörde jag dunkar från grannen under mig och fick hjärtklappning, försökte strunta i det och intala mig själv att jag överreagerar (för det gör jag ju) men de där dunkarna triggar igång mitt "panik-system". Det här är samma granne som gjorde att jag fick ringa polisen för några veckor sen eftersom det var sånt bråk i lägenheten. Ända sen dess har ljuden från lägenheten framkallat obehag. Hjärtklappningarna fortsatte under hela natten och jag vaknade med panikkänsla flera gånger.
 
Jag hade bokat tid hos frisören imorgon efter jobbet men jag ångrade mig och ringde och avbokade idag. Tänkte färga håret ljusare men jag känner att det finns stor risk att jag blir missnöjd och då är det verkligen slöseri med pengar. Jag får köra på det mörka ett tag till helt enkelt.

Besöker familjen

Just nu sitter jag på tåget, ska träffa min familj och vara där till på söndag. Ska bli kul att träffa mina syskonbarn och umgås med mina syskon, med dom känns allt som vanligt, som om de senaste åren inte hänt. En dag kanske jag flyttar närmare dom men nu trivs jag bra i "min" stad, jag har ju nästan allt där.

Jag har inte haft några fler mardrömmar men i natt drömde jag att jag kämpade för att rädda grisar från slakt tillsammans med greenpeace. Nåt sånt borde man ju göra på riktigt :-) Får se hur jag hanterar besöket i staden mitt ex befinner sig i efter behandlingen, förhoppningsvis så känner jag ett helt annat lugn än jag gjort innan.

Igår var jag på ett gympapass, tycker dock inte alls ledaren var bra och man fick aldrig upp pulsen så jag gick till gymmet efteråt eftersom jag knappt var svettig. På måndag blir det boxning eller gympa med en annan ledare och efter den här helgen ska jag bli ännu noggrannare med kosten, känns så skönt i kroppen när man äter bra och nyttig mat. Mungbönor är något som absolut ska testas! När jag kommer fram om nån timme blir det iallafall pizza, på tal om nyttigt liksom haha









Mardröm efter behandling

I natt drömde jag en mardröm, precis som Anders sa att jag skulle kunna göra efter behandlingen. Jag trodde faktiskt inte jag skulle göra det, har läst och fått berättat för mig att vissa får väldigt kraftiga reaktioner och jag kände mig inte så påverkad av behandlingen men jag kände att den gjorde något inom mig som kändes annorlunda 
 
Jag drömde i alla fall att jag var påväg hem från någonstans och såg en man som hade klivit ur en lastbil och hade en dunk som han hällde ut på marken eller i en gatubrunn. Det var väldigt öde där och när jag såg honom tänkte jag att han inte får höra eller se att jag är där, men han vände sig om och började då springa upp fär en kulle som var precis där och slängde in mig i buskarna. Först var jag ensam men när jag slängde in mig i buskarna var flera andra där, jag vet inte precis vilka jag vet bara att jag kände dom. Bakom buskarna var ett dike och därefter en motorväg, vi alla i busken satte oss i diket för att gömma oss för mannen som hällde ut något för jag visste att han var arg och försökte få tag i mig. Jag satt hela tiden och hoppades att han inte skulle hitta oss men han dök upp i kanten av diket med en kniv och började hugga besinningslöst mot alla. Jag fick massor av djupa skärsår i händerna (endast händerna) som var helt öppna och speciellt en av dom försökte jag trycka igen och så gick jag runt och letade efter kirurgtejp för att kunna tejpa igen såren. Kände ett jätteobehag när jag vaknade och hade konstiga känslor i kroppen, inte som jag brukar ha när jag drömmer mardrömmar utan den här gången var det annorlunda.
 
Hela arbetsdagen idag har jag varit på en mässa som företaget jag jobbar på annordnar, även nästa vecka ska jag på en mässa som ligger några timmar härifrån. Det är kul på mässorna, man får prata med många personer från samma bransch och göra annat än bara sitta på kontoret. Efter att jag varit på mässan åkte jag direkt hem och bytte till träningskläder och cyklade sedan till gymmet för ett boxningspass med en kollega.

Traumabehandling

Idag har jag suttit hela arbetsdagen och lärt upp en ny kollega som började nu i mars, hon skulle egentligen bli upplärd av en annan kollega på min avdelning men hon hade sagt till chefen att hon ville sitta med mig istället.
 
15.30 hade jag tid hos Anders men jag var där tidigt så vi började lite innan istället, var nervös eftersom vi skulle göra en EMDR-behandling som är en typ av traumabehandling men det gick jätte bra och det var ingenting att vara nervös över egentligen. Jag hade föreställt mig att det skulle vara värre än det var men det kändes bra. Jag får se hur jag sover i natt, om jag får mardrömmar eller om jag plötsligt får starka minnesbiler under dagen.
 
Imorgon ska jag på boxning istället för matchen som det var tänkt att jag skulle på, är supersugen på att träna! Speciellt eftersom det blir mycket skräpmat och ingen träning fredag-söndag. Jag och Anders pratade om att det är bra exponering med boxningen och att det kommer stärka min självkänsla. På boxningen står vi i vissa övningar med en kudde mot kroppen och tar emot slag från den andra man är i par med och det kan i vissa stunder vara jobbit eftersom det blir hårda slag och kroppsliga minnen gör sig påminda.
 
 
 

En dag kortare arbetsvecka

Hade ont i magen från att jag kom till jobbet tills jag kom hem idag, hade även huvudvärk som satt i några timmar så dagen har inte varit toppen. Men på gymmet gick toppen i alla fall, körde 70 minuter boxning och sedan 4 km på crosstrainer. Har ont i varenda muskel, precis som det ska vara.

Imorgon ska jag till Anders och jag är ganska nervös, vi ska göra en behandling för ett traumatiskt minne som jag vet kommer innebära mycket tårar och känslor. På onsdag ska jag på match och torsdag är veckans sista arbetsdag eftersom jag åker bort fredag-söndag.

11 av 16 dagar hittils

På gymmet blev det 4 km på löpband, 9 minuter på en stepmaskin (dock inte riktigt en vanlig, se bild nedan) och 20 minuter på crosstrainer. Totalt 600 kalorier. Så skönt att jag tillslut gick, det var så nära att jag sket i det ett tag. Har varit på gymmet 11 av 16 dagar den här månaden hittils och jag ska fortsätta kämpa på!
 
 
 

Födelsedagsfest

Igår kväll var jag på en kollegas födelsedagsfest och vi hade en grym kväll. Vi var först hemma hos henne från 20.00 till ungefär midnatt, kollegan och hennes vänner gick ut på krogen medans vi var fyra personer som inte hade lust att gå dit de skulle så vi gick och satte oss på ett ställe. Det var många roliga och sociala människor på festen och hela kvällen/natten var riktigt lyckad.
 
Jag har velat fram och tillbaka och funderat på om jag ska träna idag eller inte men tillslut har jag bestämt mig för att träna, jag har ätit mycket skit i helgen och det är så skönt efteråt. Jag ska dock inte gå på gympapass som jag tänkte eftersom jag ändå ska köra ett intensivt boxningspass imorgon, behöver vila kroppen lite speciellt eftersom jag har ont i revbenen. Det blir nog crosstrainer eller löpband idag.

Boxningen kan vara en väg från rädslan

Jag är så glad över att jag peppade mig själv att gå på teknikpasset i boxning även fast min kollega inte kunde följa med. Jag kan verkligen tycka det är jobbigt att gå ensam till sånt där man ska vara två och två om man inte känner någon där, jag tycker det kan bli pinsamt och man vet knappt vart man ska kolla eller hur man ska stå eller ha armarna haha det blir liksom stelt och konstigt. Men jag tänkte på allt jag klarat ensam de senaste åren, ska en sån här liten sak stoppa mig då? Absolut inte! Jag tänker inte vara beroende av någon annan och jag SKA träna oavsett om min kollega är med eller inte, hennes schema ska inte få styra mitt liv och min träning.
 
Boxning är verkligen min grej och det var väldigt trevliga människor på passet, jag och en kvinna hittade snabbt varandra och tränade hela passet tillsammans och vi peppade varandra. Teknikpasset innebar såklart att man går igenom olika slag från grunden eftersom man inte hinner göra det på de vanliga passen. Uppercut, knäspark och "skrevsparken" tycker jag är enklast, de andra slagen är svårare att få till.
 
Jag tror boxningen kan vara ett bra sätt att bli av med min rädsla för att bli attackerad. Boxning = styrka och självkänsla, i alla fall för mig och jag har tidigare känt att jag är hjälplös om jag blir attackerad för att jag inte kan försvara mig men boxningen gör mig mentalt och fysiskt starkare. Det är precis det jag behöver!
 
 
 

Bonus ett år tidigare

I morse gick jag upp extra tidigt för att hinna cykla förbi ett bageri och köpa en bakelse (blev två eftersom jag inte kunde bestämma mig haha) innan jag började jobbet. En kollega fyller år imorgon och jag ska dit på fest men vi firade henne lite i förväg på jobbet eftersom hon fyller jämnt. Jag och en annan kollega låtsades leta efter frukt i ett annat rum och plötsligt kom vi ut därifrån med varsin bakelse i handen med ljus i och sjöng. Hon blev väldigt glad och överraskad och för en gångs skull tog jag äntligen tag i något sånt här, jag brukar aldrig annars göra det. Min vän M fyller också jämnt i september och då måste jag verkligen komma på något bra!
 
Jag har världens träningsvärk efter boxningen och imorgon ska jag på teknikpass. Igår körde jag 45 minuter på crosstrainer men jag var väldigt trött... det var ett sånt där pass då jag ville ge upp från första minuten men jag kämpade på.
 
Personalchefen kom förbi min plats idag och frågade om jag kunde komma till hans kontor, blev lite nervös och tänkte att jag kanske hade gjort något eller om det kanske gällde att jag fick byta semesterveckor. Men inget av det var det. Han tog upp ett papper ur fickan och sa att cheferna hade bestämt att jag skulle få bonus det här året! När man är tillsvidareanställd på min arbetsplats och tar max 3 veckors semester på sommaren så får man en bonus men eftersom jag blev tillsvidareanställd efter sommaren skulle jag egentligen få bonus nästa år, men nu får jag alltså bonus redan från i år. Det betyder att de ser hur mycket jag kämpar och den här uppskattningen ger mig mer motivation och ork, speciellt nu när en hektisk sommarperiod närmar sig. Jag tycker själv jag har gjort grymt stora framsteg på bara ett år och jag har fått beröm från flera kollegor för att jag är driven och genomför förändringar som gör vårt arbete enklare och många kunder uppskattar det också. Bonusen kommer i oktober och jag är så glad! Jag behövde verkligen en sån här positiv överraskning.
 
 
 

Första boxningspasset

Boxningspasset var grymt! Det var fullt ös i 60 minuter (sedan avslappning och stretching) och jag och kollegan var så slut att händerna skakade och det gör dom fortfarande. Vi körde olika slag, sparkar, situps, armhävningar, plankan och allt var det var. Jag ska försöka köra ett sånt pass en dag i veckan och även gympa en dag i veckan och två-tre dagar kondition/gym.
 
Jag har börjat stretcha ungefär 10 minuter varje morgon och hemma på kvällen efter träningen eftersom jag känner mig så stel och det är ju katastrof i min ålder, skärpning!
 
Idag diskuterade jag och en kollega kring en annan kollegas födelsedag, hur vi ska fira den på jobbet och mitt i allt kom vi inte på det här med ålder och jag sa att jag redan börjar känna mig gammal och får åldersnoja. Då sa min kollega att hon mådde jättedåligt när hon fyllde 40 (vilket är nyligen), hon fick tårar i ögonen och sa att det är jobbigt att den biologiska klockan tickar och att hon ännu inte träffat någon och jag förstår verkligen henne. Hon är en sån fin människa så jag hoppas verkligen hon träffar en bra man snart och får det liv och de barn hon drömmer om.

Vila

Jag har sån träningsvärk efter gympan i söndags! Tränade igår också (dock endast crosstrainer) men idag blir det faktiskt vila eftersom jag bokat ett box-pass imorgon och då vill jag vara pigg och fräsch. Har ju gått från ingen träning alls till massor av träning och kroppen behöver vila lite, men imorgon kör jag järnet!
 
Slutade tidigare idag, som jag gör varje tisdag, och det är så skönt att komma hem tidigare och spendera tid med mina katter och bara ta det lugnt. Just nu ligger jag i sängen med den äldsta katten brevid mig, har fört över lite böcker till min kindle paperwhite som jag ska läsa när jag är klar vid datorn. En ny kollega hade idag köpt ostfrallor till alla till frukostrasten, hur gott som helst. Dock inte så bra för vikten men för själen som jag brukar säga.
 
Jag har ännu inte fått svar från skatteverket angående min ansökan, det har ju gått nästan 2 månader. Skulle inte förvåna mig om det blivit något fel...

Medelgympa

Idag gick jag och en kollega på ett pass medelgympa på gymmet, jösses vad jobbigt det var! Och kordinationen satt inte riktigt som den skulle haha men man kommer nog in i det efter några gånger. Efteråt körde jag lite snabbt på gymmet ungefär 30 min, fråga mig inte varför. Nu känner jag mig i alla fall sådär härligt slut i kroppen. Gjorde storkok när jag kom hem så jag kan frysa ner portioner att ha till matlådor, den här gången blev det vegetarisk gratäng (eget recept med bl.a. ceme fraiche, chunky salsa-sås, rotselleri, rödlök, rivna morötter, vegetarisk färs osv.).
 
Imorgon börjar en ny vecka, måndag-torsdag blir det kvällsträning och på lördag har en kollega födelsedagsfest.

Lördag på gymmet

Det blev 1 mil på crosstrainer idag. När jag klev av var jag dyngblöt av svett, sådär så det nästan känns obehaglig så jag gjorde bara snabbt två övningar efteråt sen gick jag och bytte om. Åkte till en mataffär och handlade lite och nu är jag hemma. En lugn och skön hemmakväll väntar.




Boktjuven

Filmen Boktjuven jag såg igår var så otroligt fin! Trodde aldrig att den skulle vara så bra och tjejen som spelade huvudrollen var fantastisk, hon berör och lyfte hela filmen. Många satt och grät i bion och jag själv hade jättesvårt att hålla tårarna borta. Har ni inte sett filmen så se den! Den är verkligen värd att se.
 
I morse vaknade jag upp till solsken precis som stora delar av landet så idag känns det verkligen som vår! Min ena katt har haft utomhuspremiär och är hur lycklig som helst. Jag trodde jag skulle sova ut idag men jag vaknade redan vid 8 och somnade efter 1 igår så jag har inte fått så många timmars sömn som jag hade velat, men jag känner mig pigg i alla fall. Ska till gymmet senare men nu håller jag på och tvättar, kanske ska ta en promenad i solskenet efteråt?
 
 

Torsdag

Körde crosstrainer igår på gymmet igen, körde den 45 min och sedan 20 min på olika maskiner. Idag blir det dock vila, även imorgon men på lördag kör jag igen!
 
Imorgon är det ätardag, jag har skött kosten gallant de här dagarna men nu är jag verkligen sugen på lite onyttigheter. Det blir bio med en ur personalen på skyddade boendet jag bodde på, vi har hållt kontakten och varit vänner sen jag flyttade därifrån. Det blir nog filmen Boktjuven och en bit mat innan.

Tredje dagen i rad på gymmet

Igår körde jag 35 min på crosstrainer, 5 minuter på rodd, 1 km på löpband (fick stanna för jag fick känningar i knät) och en tricepsövning. Idag blir tredje dagen i rad jag beger mig till gymmet, ska dit om ca 40 min då det är mindre folk.
 
Jag har haft ont i magen både igår och idag på jobbet, den blir uppsvälld och krampar vilket är jätte jobbigt. Men det går super med socker detoxen i alla fall, i vissa stunder är det dock lite kämpigt. Kroppen är så van att få socker men nu äter jag absolut ingenting med tillsatt socker så det är ovant eftersom det finns så många livsmedel med socker i. Tänkte t.ex. äta vegetarisk korv till middag men det var visst socker i den så jag fick tänka om.

55 min crosstrainer

Sa hej då till mitt besök vid 12 och latade mig lite i soffan till 14.30 då jag tog på mig träningskläderna och cyklade till gymmet. Det har blivit mycket gott i helgen så det behövdes om man säger så. Körde krosstrainer 55 min (9 km) och rodd 5 min. Jag hade glömt vattenflaskan hemma så jag höll på att törsta ihjäl, drack lite från kranen och cyklade sedan till mataffären för att köpa sallad och dricka. Innan jag tränade var jag jättesugen på cola men nu är suget som bortblåst, toppen! Imorgon kör jag helt sockerfri kost till fredag, ska också försöka träna 3-4 gånger denna vecka.

En ny månad

I torsdags var jag på gymmet vid 19.30 och tränade till 20.45, körde löpbandet 40 min, roddmaskin 10 minuter, crosstrainer 10 min och sedan benpress. Jag borde dock kanske inte kört så länge eftersom jag hade jätteont i mitt knä när jag kom hem (jag hade ju lovat mig själv att ta det lugnt...). På söndag tänkte jag träna igen, ska nog endast köra crosstrainer och benpress då eller kanske rygg och armar?
 
Jag fick besök igår som stannar till söndag, vi somnade sent men jag vaknade vid 8.30 och kunde inte somna om. Igår kväll var vi på en jätte rolig föreställning och åt middag på en restaurang innan. Idag ska vi också ut och äta på någon restaurang och kanske träffa några personer som mitt besök känner här i staden och som jag träffat några gånger. Vi vår se vad dagen mer bjuder på...

RSS 2.0